top of page
tanden bleach whitening n1 esthetic.jpg

Bleaching

Bleken van de tanden is het bleken van de buitenste laag van de tand (glazuur) door middel van het aanbrengen van chemische middelen. Er zijn twee soorten bleken:

  • Instagram
  • Facebook

Bleken op kantoor/Power Bleken

Bleken op kantoor is de krachtigste en meest effectieve vorm van bleken. Eerst wordt een beschermer op het tandvlees aangebracht en uitgehard om het tandvlees te beschermen tegen de effecten van de bleekgel. De bleekgel wordt op het tandoppervlak aangebracht en een lichtgevend apparaat wordt gebruikt om de gel te activeren om in de tand te dringen. De procedure duurt 1 uur om te voltooien. Soms wordt een milde gevoeligheid verwacht na de procedure die een paar dagen duurt. Patiënten met composietvullingen op de voortanden moeten zich bewust zijn van het mogelijke contrast tussen de gebleekte tand en de vulling, aangezien vullingen niet worden aangetast door de bleekprocedure. Er wordt 3-4 tinten whitening verwacht.

Thuis bleken

Bleekmiddel wordt aangebracht op het oppervlak van de tand door een op maat gemaakte tray. Agent wordt in de lade op de naar voren gerichte delen van de tanden aangebracht en aangebracht. Het bleekproces duurt 5-7 dagen, afhankelijk van het geval. Agent wordt elke dag gedurende 4-8 uur aangebracht. Thuis bleken is niet zo krachtig als bleken op kantoor, maar is wel goedkoper.

Is het veilig?

Beide procedures zijn volkomen veilig. Aangezien er geen bewakingsmiddel wordt toegepast, kan bleekgel voor thuisgebruik milde allergische reacties veroorzaken. Verval, tandvleesproblemen moeten vóór de bleekprocedures worden behandeld.

Hoe zit het met
De duurzaamheid van de resultaten?

De levensduur van de resultaten is volledig afhankelijk van de eet- en drinkgewoonten van de patiënt. Na het bleken moeten patiënten een paar dagen stoppen met het roken van tabak en mogen ze gedurende twee weken geen voedsel met kleurstoffen zoals koffie, thee, wijn, tomatenpuree, kers, zuur en voedsel met voedselkleuring consumeren. Patiënten moeten elke dag goed poetsen om opnieuw vlekken te voorkomen. Verkleuring veroorzaakt door zware fluorose en het gebruik van antibiotica (tetracycline) reageert mogelijk niet op bleken.

bottom of page