top of page
porselein veneers n1 esthetics.jpg

Porcelain Laminate Veneers

Vaste prothesematerialen worden gebruikt om esthetische problemen op de voortanden weg te werken. Gedurende zoveel jaren werden deze problemen opgelost door de tanden rondom te vijlen met volledige kronen. Deze procedure heeft verschillende problemen, waaronder een enorme hoeveelheid tandstructuurverlies. Ontwikkelingen op het gebied van adhesieve systemen, dunne, bladachtige restauratiematerialen zijn nu beschikbaar om op de voorkant van de tanden te plaatsen met minimaal vijlen

  • Instagram
  • Facebook

Hoe werkt het?

Minimale vijldiepte aan de voorzijde van de tand is nodig om ruimte voor het restauratiemateriaal voor te bereiden. De diepte van het vijlen is afhankelijk van de benodigde correctie en verkleuring van de tand. Meestal ligt de hoeveelheid tussen de 0,5-1 mm. Als verwijdering nodig is, wordt slechts een kleine hoeveelheid oppervlaktebehandeling toegepast om de hechtsterkte te vergroten. Laminaatfineer wordt met hoogwaardige hechtmiddelen op het oppervlak verlijmd. Laminaatfineer houdt de buitenste laag van de tand vast (glazuur) dus als het grootste deel van de glazuurlaag moet worden verwijderd voor de correctie, is laminaatfineer niet geschikt voor de behandeling. In deze gevallen worden volledige kronen (zirconia,e-max etc.) gebruikt.

Laminaatfineer wordt gebruikt om de verkeerde positie te corrigeren, de gaten op te vullen, verkleuringen te verbergen en de tand opnieuw vorm te geven. Het type beet en de relatie tussen de kaken wordt geëvalueerd terwijl de beslissing wordt genomen over laminaatfineer. Patiënten met een diepe beet, zware verkeerde houdingen zijn niet geschikt voor laminaatfineer.

bottom of page