top of page

Haartransplantatie

n1 esthetics haartransplantatie.jpg
N1 Esthetics dr fatih haartransplantatie specialist2.bmp

Dr. Fatih

  • alt.text.label.Instagram
  • alt.text.label.Facebook

Dr. Fatih bedient zijn patiënten sinds 2013 in het kader van de medische ethiek op het gebied van medische esthetiek en haartransplantatie. Hij voltooide zijn lagere en middelbare schoolopleiding opnieuw in Manavgat. Hij studeerde af aan de Faculteit der Geneeskunde, Süleyman Demirel University Faculteit der Geneeskunde in 2008. In 2011 op het gebied van medische esthetiek; hij startte met opleidings- en certificeringsprogramma's voor haartransplantatie, botox, vulling, mesotherapie en PRP-procedures en volgt nog steeds workshopseminars om zijn kennis up-to-date te houden. In zijn 13 jaar medisch leven deed hij ervaring op in ziekenhuizen op hoog niveau, zoals het John Hopkins Medicine Hospital, en deelt deze ervaringen met zijn patiënten in de ziekenhuisomgeving en privéklinieken.

FUE HAARTRANSPLANTATIE

Follicular Unit Extraction, of FUE, de nieuwste haartransplantatietechniek die in de wereld en in Turkije wordt toegepast, is een haartransplantatietechniek die natuurlijke resultaten geeft, zowel bij het verwijderen van het haar als bij het transplanteren van het haar.
FUE, de meest geprefereerde methode van de methoden die worden gebruikt bij haartransplantatie, is de methode om de folliculaire eenheden één voor één van de achterkant te verwijderen. De procedure duurt 5-6 uur en wordt uitgevoerd onder plaatselijke verdoving. Bij deze methode is er geen zichtbaar litteken in het achterste gebied, aangezien de wortels één voor één worden genomen met één millimeter of kleinere punten. Daarom kan het haar na haartransplantatie in de gewenste lengte worden gebruikt. Zelfs mensen met een zeer actieve levensstijl kunnen na FUE snel terugkeren naar hun dagelijks leven. Omdat er bij de FUE-methode geen chirurgische incisie is, is het herstel snel; In vergelijking met de FUT-methode is de kans op oedeem en zwelling verwaarloosbaar. Dankzij de FUE-techniek is het mogelijk om een ​​meer esthetische uitstraling te krijgen in gebieden zoals baard- en wenkbrauwgebieden met regionale dunner wordend, ringworm of littekens.

n1 esthetics haar haartransplantatie.png
n1 esthetics hair haartransplantatie baard.jpg

Waarom zou je de fue-methode kiezen?

In het gebied waar de grafts worden genomen, wordt alleen de betreffende stamcel één-op-één bestudeerd zonder het weefsel te verwijderen.
Er is geen incisie of hechting in het gebied waar het haar wordt genomen. In het gebied waar de wortels worden genomen, treden schaafwonden op met een diameter van minder dan 0,6-0,7 mm, deze schaafwonden sluiten in een paar dagen en genezen zonder een spoor achter te laten.
Met deze techniek worden grafts uit het nekgebied gebruikt bij haartransfer, evenals bij wenkbrauw-, snor- en baardtransfer.
Afhankelijk van de conditie van het gemiddelde donorgebied en het aantal te transplanteren wortels kunnen in één sessie 4.000 tot 6.000 grafts worden genomen.
Er zitten 1 tot 3 haren in elke graft. 1 grafthaar wordt geaccepteerd als een gemiddelde van 2 – 2,5 haren.
Het is mogelijk om 50 – 60 haarzakjes per vierkante centimeter te planten, afhankelijk van het aantal verkregen wortels en de opening.
Daarnaast is er minder pijn na de operatie en de herstelperiode is korter waardoor er eerder voorkeur is voor deze methode.

Beknopte informatie over Follicular Unit Extraction (FUE)

Na de haartransplantatie, nadat het getransplanteerde haar eruit is gekomen, kan de persoon zijn haar heel gemakkelijk kort laten knippen en scheren.

Er is geen spoor in het getransplanteerde gebied en in het gebied waar de haarzakjes worden genomen.

Het wordt ook toegepast op haaropeningen veroorzaakt door brandwonden.

Het wordt ook met succes toegepast bij baard- en snortransplantaties.

Het is een techniek die vooral bij wenkbrauwtransplantatie de voorkeur verdient.

Met de FUE-techniek kan niet alleen het nekgebied tussen de twee oren, maar ook het haar van de borst, rug en benen worden verwijderd dankzij de FUE-techniek.

Wat gebeurt er met het haar dat na de transplantatie wordt getransplanteerd?

Het haar ervaart het proces van korstvorming en het afstoten van deze korsten gedurende 5-6 dagen na de operatie.
De 'schokafscheidingsfase' begint over 15-21 dagen, daarna vertraagt ​​het verloop en stopt het, maar in een zeer zeldzaam geval kunnen sommige patiënten geen verlies ervaren.
De haren beginnen 2-3 maanden na haartransplantatie te groeien. In de 6e maand groeit het haar indrukwekkend.
In de 12-18e maand bereikt het getransplanteerde haar zijn definitieve staat en we zien dat het haar is gegroeid met een snelheid van 80% -95%.
Wanneer de getransplanteerde haren uit het juiste gebied worden gehaald, vallen ze niet meer uit. Omdat het haar van de persoon is, komt het in dezelfde kleur en karakter uit.
Bij haartransplantatie zijn de hoeveelheid haar en de manier waarop het wordt genomen net zo belangrijk als de richting van het getransplanteerde haar. De natuurlijkheid van de voorste haarlijn is minstens zo belangrijk als de hoeveelheid getransplanteerd haar.

Het verschil tussen Follicular Unit Extraction (FUE) en FUT-techniek

Terwijl de FUT-methode de chirurgische verwijdering is van haarzakjes samen met de huid en aanhangsels van het nekgebied tussen de twee oren, worden folliculaire eenheden (transplantaten) één voor één verwijderd met speciale handmatige stoten of micromotoren rechtstreeks vanaf het wortelniveau van de huid. Deze methode staat bekend als "niet-invasief".

Bij FUE wordt er geen scalpel gebruikt in het donorgebied, worden er geen hechtingen geplaatst en blijft er geen zichtbaar litteken achter in het gebied waar de wortels worden genomen.

Hoewel de extractiemethoden in FUE en FUT verschillend zijn, is de herpositionering van de verkregen wortels precies hetzelfde.

Het is het proces waarbij levende haarzakjes één voor één van het behaarde gebied naar het kalende gebied worden overgebracht, zoals bij alle haartransplantatiepogingen met FUE.

Met de FUE-techniek worden in één sessie 2.000-6000 Folliculaire eenheden (grafts) en 5.000-15000 haarstrengen getransplanteerd.

STAP 1

Na het bespreken van de verwachtingen en visuele planning, begint de eerste fase van de haartransplantatie, die ongeveer 1 uur zal duren. Dit proces begint met het scheren van het haar in de nek. De reden van scheren is om de haarzakjes één voor één uit het donorgebied te verwijderen met een haartransplantatierobot of micromotor. is in te korten. Het gebied waar de haarzakjes worden genomen, wordt verdoofd met lokale anesthetica. Tijdens deze procedure, die wordt uitgevoerd met een speciale naald, voelt de patiënt geen pijn en duurt het gemiddeld 3-5 minuten om de relevante gebieden te verdoven. De patiënt, die tijdens de operatie geen pijn voelt, hoeft na de operatie geen pijnstiller te gebruiken.

STAP 2

De te gebruiken haarzakjes worden uit het donorgebied gehaald en deze fase duurt ongeveer 3 uur. Haarzakjes worden één voor één genomen met een haartransplantatierobot, micromotor. Om schade aan de afgenomen haarzakjes te voorkomen en hun vitaliteit te behouden, worden de haarzakjes, nadat de extractiefase van de haarzakjes is voltooid, in groepen in een speciale oplossing geplaatst.

STAP 3

Na een maaltijdpauze beginnen we met de derde fase. Het deel waar de haarzakjes worden getransplanteerd vormt het laatste deel van de operatie en duurt gemiddeld 3 uur. Allereerst creëert het in dit stadium de voorste haarlijn. Met de patiënt wordt een eindevaluatie gemaakt over de verdeling van de te transplanteren haarzakjes. Uitgaande van het gebied waar de vastgestelde voorste haarlijn zich bevindt, wordt het te planten gebied volledig verdoofd met lokale anesthetica. Na het berekenen van de diameter van de haarzakjes en de benodigde diepte van de haarzakjes, worden de sleuven (kanalen) waar de haarzakjes worden geplaatst geopend met een zijspleet die speciaal voor de haarzakjes is geprepareerd. Kanaalopening is het belangrijkste onderdeel van haartransplantatie, daarna worden de haarzakjes in de kanaaltjes geplaatst.
In dit stadium kan frequenter worden geplant met de nieuwe technologie-implantator, dat wil zeggen de pentechniek.

Wat is een naaldvrij apparaat voor lokale anesthesie van de nieuwe generatie?

Het anesthesieapparaat wordt gebruikt om het te behandelen gebied plaatselijk te verdoven, zodat de persoon tijdens de operatie geen pijn voelt. Met deze methode; De plaatselijk verdovende substantie die in het apparaat is geplaatst, wordt snel onder de huid geïnjecteerd met een spuitproces onder druk zonder dat een naald nodig is.

Waarom zouden we de voorkeur geven aan een anesthesieapparaat?

Dankzij deze nieuwe methode kunnen mensen met naaldfobie haartransplantatieprocedures uitvoeren zonder naalden. Niet alleen degenen die bang zijn voor naalden, maar ook iedereen die een haartransplantatie wil ondergaan, kan dankzij deze nieuwe methode het haartransplantatieproces comfortabel maken met minder pijn.

Haartransplantatie met penmethode (DHI)

DHI Haartransplantatie is de afkorting van de Engelse Direct Hair Implant woorden. Met andere woorden, het betekent een directe haarimplantatie.Het belangrijkste kenmerk van de DHI-haartransplantatietechniek is dat deze kan worden uitgevoerd zonder dat er applicaties zoals hechtingen en littekens nodig zijn. Het wordt uitgevoerd door de grafts die van de hoofdhuid aan de achterkant van het hoofd zijn genomen, door implantatie (plaatsing) op het kale gebied aan te brengen. Het grootste voordeel is dat er gezondere resultaten behaald kunnen worden door het korte contact van de grafts met de lucht.
Transplantaten die van de achterkant van het hoofd worden genomen, worden met behulp van speciaal gereedschap zonder incisie in het aan te brengen gebied geplaatst. Omdat het haar is gemaakt zonder te boren of te knippen in het gebied waar het haar zal worden geplant, blijven de geplante wortels sterker en kan er vaker worden geplant.

Hoewel het iets langer duurt dan de DHI-haartransplantatie-klassieke FUE-haartransplantatiemethode, is het qua resultaten succesvoller. En omdat de incisie niet wordt gemaakt, is de genezing en aanpassing van de getransplanteerde wortels aan hun nieuwe plaatsen sneller.

Aangezien de DHI-haartransplantatiemethode een nieuw ontwikkelde toepassing is, wordt deze in veel centra in ons land niet uitgevoerd. Kortom, hoewel de belangrijkste principes van de FUE-techniek worden toegepast, is het een iets geavanceerdere versie van de FUE-methode.

DHI Haartransplantatie stadia en technieken

Om volledig te begrijpen hoe de DHI-haartransplantatietechniek wordt toegepast, laten we een korte blik werpen op de haartransplantatiestadia. Haartransplantatie bestaat uit 3 basisfasen. Dit zijn respectievelijk; het verzamelen van grafts, het openen van kanalen en het planten van haarzakjes.
Dankzij de medische pen die wordt gebruikt bij directe haartransplantatie, opent het, nadat de grafts zijn verzameld, met behulp van deze pennen het kanaal en plaatst het tegelijkertijd de haarzakjes erin. Dit proces, dat bij normale methoden in twee afzonderlijke tijden wordt gedaan, kan dankzij dit speciale penachtige medische hulpmiddel in één keer worden gedaan.
Met andere woorden, in de DHI-haartransplantatiemethode worden normale haartransplantatiestadia gevolgd, behalve voor het groeven.
De haarzakjes in het donorgebied waar lokale anesthesie wordt toegepast, worden losgemaakt met behulp van een speciaal apparaat micromotor en pons, en de losgemaakte haarzakjes worden één voor één uit het donorgebied verzameld.
Omdat de verzamelde grafts een stukje weefsel en haarzakjes bevatten, worden ze één voor één plantklaar gemaakt door een klein scheidingsproces te ondergaan.
Omdat er geen kanaalopeningsproces is in DHI, worden de voorbereide haarzakjes één voor één in speciale penachtige medische apparaten geplaatst die "implantatoren" worden genoemd en het zaaien begint zonder te wachten.
De arts plaatst met behulp van een pen de haarzakjes op de hoofdhuid. De "Implanter" heeft een zeer dunne spitse punt, maar door zijn speciale structuur kunnen haarzakjes erin worden geplaatst. Deze medische pen met fijne punt, die door de arts onder een geschikte hoek in de hoofdhuid wordt gedompeld, plaatst de haarzakjes op de hoofdhuid wanneer deze op het speciale gebied erachter wordt gedrukt.
Enerzijds gaat het planten door en anderzijds wordt de wachttijd van de haarzakjes geminimaliseerd doordat de gescheiden haarzakjes in de hokken worden geplaatst.
Dankzij de DHI-pen komt de hoofdhuid, die is getransplanteerd met het principe van de minste schade, in een snel genezingsproces.

Voordelen van DHI-haartransplantatie

Frequentere haartransplantatie kan worden uitgevoerd bij operaties die worden uitgevoerd met DHI-haartransplantatie. Dit maakt het makkelijker om een ​​natuurlijkere look te krijgen.
Doordat de wachttijd van de haarzakjes tot een minimum wordt beperkt, wordt het verlies van haarzakjes tijdens en na de haartransplantatie verminderd.
Hoek en richting worden gemakkelijker met de haartransplantatiepen en de hoeken van de getransplanteerde haarzakjes kunnen veel gemakkelijker worden bepaald.
DHI-haartransplantatie, die de mogelijkheid biedt om rechtstreeks op het gewenste gebied te planten zonder het bestaande haar te beschadigen, biedt ook een pluspunt voor mensen bij wie het haarverlies niet is voltooid.
Het is niet nodig om het haar in het transplantatiegebied in te korten voor de transplantatie van de gemorste gebieden tussen het lang gebruikte haar.

N°1 Esthetics Haartransplantatie
n1 esthetics prp.png

PRP
Elixer van de jeugd

PRP is een genezingsmethode die wordt verkregen uit het eigen bloed.

Door toepassing van PRP kan de huid zeer snel genereren en is zeer effectief bij de behandeling van haaruitval.

Waarom zou ik haartransplantatie door PRP laten ondersteunen?

Haartransplantatie ondersteund door PRP zorgt voor positieve resultaten, zowel voor het gezond houden van de getransplanteerde grafts als voor het verminderen van verliezen. In feite is PRP een niet-chemisch hormoon dat zal helpen het haar te versterken dat extreem dun is en waarschijnlijk zal uitvallen, behalve het transplantaat.
PRP kan in bepaalde periodes zowel tijdens als na de haartransplantatie worden toegepast.
Haarbehandeling met PRP 30 min. zolang het duurt, voelt het geen pijn tijdens het aanbrengen. Na PRP is er geen spoor meer en kan de persoon zijn routinematige leven onmiddellijk voortzetten.
Het belangrijkste voordeel van deze methode is dat het speciale plasma uit het eigen bloed van de patiënt wordt gehaald en niet het risico op allergie met zich meebrengt.

NAZORG HAARTRANSPLANTATIE

Nadat het haartransplantatieproces is voltooid, begint het belangrijkste proces.
Het getransplanteerde gebied en het donorgebied worden de volgende dag na de operatie aangekleed. Allereerst wordt het verband op de dag van de ingreep verwijderd, in beide gebieden schoongemaakt en nadat de bloedcirculatie is gecontroleerd, nemen we afscheid van onze patiënt.
De volgende dag worden, door hem opnieuw te hosten, het beplante gebied en het donorgebied gewassen. Nadat de persoon is uitgelegd hoe hij zijn haar moet wassen, is het relevante deel van ons proces voltooid.
Onze patiënt, nadat hij zijn haar 15 dagen had gewassen zoals hem was geleerd, Overdag worden alle korsten in de plantruimte schoongemaakt en is ons wasproces voltooid.
Daarna kan onze patiënt zijn normale leven voortzetten en zijn haar wassen zoals voorheen met de aanbevolen shampoo. Het getransplanteerde haar zal vanaf de 10e dag uitvallen, en deze fase kan gemiddeld tot 1,5 maand duren. De reden hiervoor is dat het deel van het haar dat buiten blijft, wordt gebroken tijdens het herstel van het weefsel met de kanalen geopend tijdens de procedure. Omdat de wortel en het weefsel echter onder de huid blijven, vormt dit geen probleem of gevaar, dat wil zeggen, het is volledig te verwachten. Daarna begint na gemiddeld 100 dagen de groeifase van het getransplanteerde haar. Het is echter niet juist om in dit stadium een ​​plotselinge explosie van het getransplanteerde haar te verwachten. Omdat het haar een bepaalde weefselketen heeft en het haar dat deze keten kan voltooien, zal beginnen te groeien en te groeien. Sommige haren kunnen dit in 3 maanden voltooien, terwijl sommige het na 5 maanden en sommige na 1 jaar kunnen voltooien. Over het algemeen duurt het echter gemiddeld 1 - 1,5 jaar voordat al het getransplanteerde haar groeit en groeit. Het getransplanteerde haar zal volledig natuurlijk zijn in het geval van de juiste kanaaltechniek, juiste hoeken en zorgvuldige transplantatie en zal niet verharen tenzij er sprake is van een ernstig gezondheidsprobleem en ongewone omstandigheden.

Al dit proces moet worden voltooid met de juiste planning en timing in hygiënische omstandigheden door een gespecialiseerde arts, een professioneel team. Succes is alleen mogelijk op deze manier...

Contacteer ons

+324 71 57 11 13

  • Instagram
  • Facebook

Gelukt ! We nemen spoedig contact op.

bottom of page