top of page

Wat zijn
Tandimplantaten?

Tandimplantaten zijn in feite kunstmatige wortels, die in het kaakbot worden geplaatst als basis voor het dragen van tanden (zirkonia/porseleinen tanden, uitneembare prothesen met verbindingsdelen enz.). Door hun superieure functionaliteit, esthetiek en het vermogen om beter te spreken, werden tandheelkundige implantaten de gouden standaard voor het vervangen van ontbrekende tanden.

Huidige technologie van gebruikte materialen en ontwikkelde technieken, de hele procedure om een ​​implantaat te krijgen is heel eenvoudig en comfortabel. Hoewel lokale anesthetica meestal goed genoeg zijn voor de implantaatoperatie, kunnen ook algemene anesthesie en sedatie worden overwogen.

  • Instagram
  • Facebook
tand implantaat n1 esthetics.jpg
n1 esthetics smile design tandimplantaten

Waarom kiezen voor Tandimplantaten?

Tandimplantaten komen het dichtst in de buurt van de natuurlijke tanden. Met een uitstekende stabiliteit is het spraakvermogen identiek aan de natuurlijke tanden. Tandimplantaten maken het kauwen van voedsel ook aangenamer door de kracht die erop wordt uitgeoefend rechtstreeks op het bot over te brengen, waardoor een natuurlijk gevoel ontstaat. Met behulp van moderne protheses zorgen natuurlijk ogende tanden die uit het tandvlees komen voor een uitstekend glimlachontwerp. Ze vermijden ook het vijlen van natuurlijke tanden om een ​​brug te restaureren. Een ander gebruik van tandheelkundige implantaten is om de stabiliteit van uitneembare prothesen te vergroten met behulp van knop/staafverbindingsdelen waardoor ze stabieler worden tijdens het functioneren.

Hoe lang duurt het?

Het aanbrengen van een enkel implantaat duurt ongeveer 10-15 minuten. Chirurgie is volledig pijnloos en de herstelperiode is comfortabel met de juiste medicatie. Meestal worden tandheelkundige implantaten aangebracht in twee afspraken met een tussenpoos van 2-3 maanden. Bij de eerste afspraak worden implantaten geplaatst en tijdelijke tanden gezet als de zaak geschikt is. Tijdens een wachttijd van 2-3 maanden smelten de implantaten het bot samen. Tijdens dit proces hoeft geen of minimale kracht te worden uitgeoefend, omdat het voorkomt dat implantaten het bot versmelten. Na deze periode worden tijdelijke tanden verwijderd en worden blijvende tanden gemaakt.

tand implantaat n1 esthetics 3.jpg
tand implantaat n1 esthetics 2.jpg

Wat is het Succespercentage?

Tandimplantaten zijn de beste keuze voor een langdurige glimlach. Met de juiste zorg doorstaan ​​ze de krachten die erop worden uitgeoefend gemakkelijk gedurende hun hele leven. Net als bij alle andere chirurgische toepassingen, hebben tandheelkundige implantaten minimale risico's die kunnen worden vermeden met behulp van 3D-beelden en goed klinisch onderzoek en chirurgische technieken.

Stuur ons een verzoek wanneer je maar wilt. Laten we samen je behandeling plannen!

awardwinning koray dental clinic n1 esthetics.jpg
Awards
 
bottom of page